Şef Yunus Emre Akkor’un sunduğu “Sarayın Lezzetleri”nde geniş bir coğrafyaya yayılan Osmanlılarda padişahların beslenme kültürü, sofra adabı ve dönemin mutfak ekonomisine dair ilginç bilgiler yer alıyor. İzleyenler tarihte lezzetli bir yolculuğa çıkacaklar.

Sarayın Lezzetleri

Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde, İzmir’e bağlı en eski köylerden biri olan Birgi'deyiz. Hem Selçuklu hem de Osmanlı döneminin izlerini bünyesinde barındıran 700 yıllık konakta patlıcanlı kavurma yapan şef Yunus Emre...

Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde Pamukkale'ye giden şef Yunus Emre Akkor, Osmanlı döneminde en çok tüketilen sebzelerden ıspanak ile bir saray lezzeti olan "fatik" yemeği, katıldığı hasattan elde edilen ayvalarla saray...

Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde, Battal Gazi'nin doğduğu şehir, Malatya'dayız. Şef Yunus Emre Akkor, yörenin yüzyıllardır en meşhur lezzetlerinden olan "analı kızlı" çorbasını ve 2. Mahmud'un en sevdiği yemek olan "ballı...

Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde, Mardin'deyiz. Şef Yunus Emre Akkor, geleneksel yöntemlerle yapılmaya devam eden cevizli sucuk, Osmanlı döneminde padişahların severek yediği "lebeniye çorbası"nı tanıtıyor. Mardin’in tarihi çarşısında kaburga alışverişinin ardından,...

Anadolu'nun farklı coğrafyalarını gezerek Osmanlı mutfağının en sevilen yemeklerini ekranlarınıza getiren Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde Şanlıurfa'dayız. Göbeklitepe Antik Kenti'ni ziyaret ederek başladığımız programımıza, tarlada isot hasadıyla devam ediyor; tarihi çok...

Sarayın Lezzetleri'nin durağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti Bursa. Bu bölümde önce Bursa içinde tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Cumalıkızık köyünü ziyaret eden...

Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde, Yunus Emre Akkor ile Manisa'nın Kula ilçesine gidiyoruz ve birlikte sütlü badem çorbası, köfteli kebap, helva-i hakani hazırlıyoruz. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD...

Bu bölümde Afyonkarahisar'dayız. Kaymak yapımından sarımsaklı iç pilava, keçecilik zanaatından tavuk kebabı ve kaymaklı güllaça kadar kapsamlı bir kültür yolculuğu bizi bekliyor. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD...

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na gitiiğimiz bu bölümdeki menümüz; havuç musakka, yaprak sarması, simitli lokma tatlısından oluşuyor. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD Sarayın Lezzetleri'nin diğer bölümlerini izlemek için:...

Sarayın Lezzetleri ile bu bölümde Taraklı'ya gidiyoruz ve ıspanak hasadında topladığımız ürünlerle ıspanaklı bulgurlu borani, ayva dolması ve pekmezli kabak tatlısı hazırlıyoruz.

Sarayın Lezzetleri ile İstanbul'da önce lüfer alışverişine çıkıyor, sonrasında lüferli pilav, fındık taratorlu levrek ve şerbet hazırlıyoruz. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD Sarayın Lezzetleri'nin diğer bölümlerini izlemek...

Sarayın Lezzetleri'nde Yunus Emre Akkor bizi İznik'e götürüyor ve zeytin hasadı ile başlayan yolculuğumuz, zeytinyağlı koruk sulu bamya ve elma dolması tarifleriyle devam ediyor. Çinilerinin rengine doyum olmayan bu kadim...

Osmanlı'nın ikinci başkenti Edirne'de hem tarihi bir yolculuğa çıkıyor hem de peynirli sakız kabağı, mutancana ve deva-i misk helvasıyla soframızı kuruyoruz. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD Sarayın...

Sarayın Lezzetleri'nde bu bölüm, saray aşçılarının memleketi ve İstanbul'un fethinden sonra Akşemseddin'in yaşadığı yer olduğu için 'Diyar-ı Akşemseddin' olarak bilinen Göynük'teyiz. Şehrin mutfak kültürüne dair birçok bilginin yanı sıra tarihinde...

Sarayın Lezzetleri'nde Yunus Emre Akkor ile bu bölümde adını, dünyanın en pahalı baharatı safrandan alan Safranbolu'dayız. Safran hasadından sonra kıymalı tarhana ve safranlı pilav eşliğinde soframızı birlikte kuruyoruz. TRT 2...

Sarayın Lezzetleri'nin bu bölümünde Nevşehir'in mutfağına giren şef Yunus Emre Akkor, Osmanlı zamanında yemek kültürüne dair ilginç bilgiler aktarıyor. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD Sarayın Lezzetleri'nin diğer...

Sarayın Lezzetleri, şef Yunus Emre Akkor'un sunumuyla Türkiye'nin lezzetlerini keşfetmeye devam ediyor. İkinci bölümde Kayseri'nin tatlarıyla izleyenleri buluşturuyor. TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD Sarayın Lezzetleri'nin diğer bölümlerini...

Şef Yunus Emre Akkor’un sunduğu “Sarayın Lezzetleri”nde geniş bir coğrafyaya yayılan Osmanlılarda padişahların beslenme kültürü, sofra adabı ve dönemin mutfak ekonomisine dair ilginç bilgiler yer alıyor. Birinci bölümde doğu karadenizin...

TRT2 yayın hayatına başladı. Daha fazla içerik ve gideceğimiz yollara ortak olmak için bizimle kal.

Şef Yunus Emre Akkor’un sunduğu “Sarayın Lezzetleri”nde geniş bir coğrafyaya yayılan Osmanlılarda padişahların beslenme kültürü, sofra adabı ve dönemin mutfak ekonomisine dair ilginç bilgiler yer alıyor. İzleyenler tarihte lezzetli bir...

Olağanüstü çeşitliliğe sahip Osmanlı mutfağı, ünü tüm dünyaya yayılmış lezzetlerle doludur. Öyle ki Avustralyalı Profesör Bert Fragner bile benzersiz gastronomimizi “Osmanlı mutfak imparatorluğu” olarak tarif eder. Ünlü şef Yunus Emre...

E-posta üyeliğine kaydolun!
TRT 2 mail listesine şimdi abone olun; en yeni programlardan, en son etkinliklerden, kültür ve sanata dair her şeyden ilk sizin haberiniz olsun.